Ga naar de inhoud
Producten / BHV & EHBO

BHV & EHBO

Prevent Bedrijfshulpverlening

Bedrijfshulpverlening (BHV) en Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) zijn cruciale onderdelen van een effectief veiligheidsbeleid binnen elke organisatie. Een goed opgeleide BHV-organisatie met de juiste EHBO-middelen kan levens redden, schade beperken en ervoor zorgen dat noodsituaties snel en adequaat worden aangepakt. Prevent verbanddozen, AED’s en alle overige BHV- en EHBO-materialen voor uw BHV-organisatie.

Prevent BHV & EHBO

Prevent BHV & EHBO


Doe de VerbandkofferCheck!

Wilt u weten of verbandkoffers bij u verplicht zijn? En hoe zit het met controle van de inhoud? Deze checklist geeft u meer duidelijkheid!

  1. De BHV-verbanddoos is gebaseerd op een zogenaamde werkunit. Uw bedrijf bestaat, afhankelijk van grootte en samenstelling, uit één of meerdere werkunits. Een werkunit heeft als criteria:
    • Een duidelijk afgebakend risicoprofiel (een kantoor met werkplaats bestaat dus uit 2 aparte units)
    • De verbandset dient binnen handbereik (binnen 30 seconden bereikbaar) te zijn
  2. De BHV-verbanddoos dient duidelijk zichtbaar, op ooghoogte, in een wandklem bevestigd te zijn of door middel van signalering (pictogram) snel vindbaar te zijn;
  3. De BHV-verbanddoos moet voldoende ruimte bieden om enkele noodzakelijke aanvullingen te kunnen herbergen;
  4. De BHV-verbanddoos dient regelmatig te worden gecontroleerd. Dit gebeurt bij voorkeur ieder halfjaar, maar vaker wanneer de risicofactoren dit vereisen. Na gebruik van de verbanddoos dient de inhoud te worden gecontroleerd en eventueel aangevuld.

Vraag het ons!

Heeft u een specifieke vraag over onze producten, bent u benieuwd naar onze diensten of zoekt u professioneel advies? Vraag het ons! Neem contact met ons op of vraag direct een richtprijs aan gebaseerd op uw specifieke situatie.